Utorak, 29 Studeni 2016 12:57

Priopćenje sa sjednice GO HDZ-a Vinkovci

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Gradski odbor HDZ-a Vinkovci na svojoj sjednici održanoj 28.11. 2016. godine osvrnuo se na nedavne istupe čelnika GO HDZ-a Vukovar i Grada Vukovara te je jednoglasno donio zaključak:
„U smislu nedavnih istupa predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vukovar, gospodina Damira Barne i  čelnika Grada Vukovara i Gradskog vijeća Vukovara kada su rekli da je“ izgradnja kanala Dunav-Sava agresija na Vukovar“ i da je „ bojišnica sa županijom otvorena“ kojim sa neprimjereno i bez argumenata napada župana Božu Galića, Gradski odbor HDZ-a Vinkovci daje punu podršku županu.

Gospodin Božo Galić se kroz svoj dugogodišnji rad i kao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i kao župan zalagao za ravnomjerni razvoj cijele Vukovarsko-srijemske županije, ne zanemarujući niti jedan njezin dio. Naprotiv, možemo reći da je Vukovar uvijek imao posebno mjesto u njegovom radu.

Kanal Sava-Dunav nije projekt župana niti je to projekt Vukovarsko-srijemske županije, već je to jedan od 4-5 kapitalnih nacionalnih projekata i kao takvog ga treba promatrati, koje on koristi  donosi cijelom ovom kraju, a nikao ga ne treba koristiti za dnevno politička razračunavanja nezadovoljnika lokalnih sredina.

S obzirom da su medijski napadi koincidirali s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara, nismo smatrali primjerenim ranije odgovarati na iste, kao i na stalne prigovore da u Vukovar kao sjedište Vukovarsko-srijemske županije  nisu preseljena sva sjedišta podružnica državnih tvrtki i ustanova kao i županijskih odjela i tvrtki.

Podsjećamo da najveći dio istih ima sjedište u Vukovaru (da je nedavno ukinut i Općinski sud u Vinkovcima i postao Stalna služba Općinskog suda u Vukovaru), a da su Vinkovci zemljopisno, prometno središte županije i najveći grad naše županije koji je i u Domovinskom  ratu dao svoj doprinos kao „ Vrata Hrvatske“, pa je valjda primjereno da jedan dio institucija ima svoje sjedište u Vinkovcima.

Nismo osporavali Vukovar kao administrativno sjedište Županije niti naziv vukovarsko- srijemska, premda su u gotovo svim drugim županijama  najveći gradovi i sjedišta županija. Imamo i primjera da županija nosi naziv po dva najveća grada, a što sa Vinkovcima nije slučaj.

Kao i do sada zalagat ćemo se i podržavati ravnomjerni razvoj županije kao cjeline, kako Vinkovaca, tako Vukovara i svih drugih gradova i općina, bez isključivosti i podjela, na temeljima dogovora i zajedništva .
Ovakav način komuniciranja i optuživanja pripadnika iste stranke  putem medija je neprihvatljiv, a eventualni problemi se rješavaju na nivou stranačkih tijela.“

Osim toga na sjednici se raspravljano o točkama dnevnog reda Gradskog vijeća i o pripremana za lokalne izbora.

Također je bilo govora  o obilježavanju 27.godišnjice osnutka HDZ-a za bivšu općinu Vinkovce i godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
                                                                                                    

Pročitano 563 puta

LetakIvan Bosančić

letak a4 bosancic 1

VideoIvan Bosančić