Utorak, 07 Svibanj 2013 00:19

Do kad će vlada svoju nesposobnost pravdati HDZ-om?

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
 Konferenciju za novinare na temu „Treba li Hrvatska novi smjer“ održali su Ivan Domagoj Milošević, saborski zastupnik i koordinator HDZ-ovih odbora za gospodarstvo, financije i energetiku te Goran Soldo tajnik koordinacije HDZ-ovih odbora za gospodarstvo, financije i energetiku. Konferenciju za novinare na temu „Treba li Hrvatska novi smjer“ održali su Ivan Domagoj Milošević, saborski zastupnik i koordinator HDZ-ovih odbora za gospodarstvo, financije i energetiku te Goran Soldo tajnik koordinacije HDZ-ovih odbora za gospodarstvo, financije i energetiku.

Ivan Domagoj Milošević kazao je kao zbog sve lošijih rezultata rada ova vlada se izvlači na HDZ, umjesto da ostvaruje obećanja o gospodarskom rastu koja je dala Planom 21.

Istaknuo je činjenicu kako smo svi svjedoci da se članovi koalicije ne mogu dogovoriti oko investicijske i porezne politike, a unutar SDP-a o tome hoće li i kada doći do gospodarskog rasta.

Unatoč gospodarskom padu, povećanju nezaposlenosti, kritikama sindikata, poslodavaca i poljoprivrednika premijer Milanović tvrdoglavo kaže da neće mijenjati smjer. Očekivali bismo poniznost, a svjedoci smo bahatosti i taštine, rekao je Milošević.

Aktualna vlada iz očaja, a i nadolazećih lokalnih izbora, počela se pozivati na projekte prethodne HDZ-ove vlade, prvenstveno na gradnju Pelješkog mosta.

HDZ neće odustati ni od projekta nove trase željeznice pruge, projekta navodnjavanja Slavonije i Like te nastavka izgradnje luke Gaženica te jačanja luke Rijeka i Ploče, naglasio je Milošević.

Goran Soldo, istaknuo je poražavajuću činjenicu da u posljednja tri mjeseca nitko od stranih investitora nije ulagao u Hrvatsku.

To je jako dobar primjer da se vladi kako osim građana ovoj vladi ne vjeruju i strani investitori, ustvrdio je Soldo.

Hrvatska jedino promjenom svog gospodarskog modela može imati koristi od članstva u Europskoj uniji, a ne prodajom nacionalnog blaga poput Croatia Osiguranja, HPB-a i već izgrađenih dionica Autocesta, zaključio je Soldo.

Pročitano 1369 puta

Medij

LetakIvan Bosančić

letak a4 bosancic 1

VideoIvan Bosančić